Ät och drick på Uplands!

Pub i källaren och trädgården. Pluggfika, livejazz och tapas. Ärtor på torsdagar och mojitos varje lördag hela sommaren. På uplands finns det något att äta och dricka för alla!

Välkommen till Uplands nations pub. Svantes källare är en av Uppsalas mest populära studentpubar, särskilt på sommaren då vi byter namn till Svantes trädgård och öppnar upp uteserveringen. Med en stor mängd sittplatser behöver du sällan vara rädd för att bli utan plats och med det enorma utbudet av mat, öl, vin, cider & sprit så finns det alltid något för just dig. Vi arbetar hårt för att erbjuda det bästa tänkbara sortimentet inom mat & dryck där drycken kommer från antingen något av våra fatsystem eller tre välfyllda kylar. 

Om du vill boka bord eller ska anordna en pubrunda, kontakta pubmästaren på pm@uplandsnation.se

Ps. Vi har givetvis gluten- och laktosfria alternativ, samt veganskt och vegetariskt. 

Öppettider Svantes källare

Måndag–lördag 18.00–01.00

Uplands nations egna husband Trio Up! styr Livejazzbaren från klarhet till klarhet, följ Livejazzbaren på Facebook för att ta del av mer information om när nästa tillfälle är. 

Till varje Livejazzbar erbjuder Uplands eget kök, Restaurang Riksäpplet – där du kan köpa fantastisk tapas till ett förmånligt pris och våra duktiga bartenders serverar drinkar inspirerade av jazzmiljön.

- STÄNGT DENNA TERMIN-

Varje torsdag dukar ärtvärdarna upp i festsalen och serverar Uppsalas godaste ärtsoppa och våfflor! 

Ärtsoppa är en rätt som i Sverige av tradition alltid serverats på torsdagar, och vi på Uplands vill inte vara sämre än att vi tillvaratar denna tradition. Därför erbjuder Uplands nation ärtsoppa till studenter och andra varje torsdag.

Till ärtsoppan serveras även den traditionsenliga punschen och de, kanske mindre traditionsenliga, men ack så goda, våfflorna. Allt detta till ett väldigt överkompligt pris och i en väldigt trevlig samt gemytlig miljö. 

 

Traditionsenligt så innehåller ärtsoppan fläsk, men vi har givetvis ett minst lika bra alternativ i form av en vegetarisk ärtsoppa. 

 

Detta är en verksamhet som är öppen för alla, inte enbart de som har ett nationskort, det är inte ovanligt att det dyker upp andra än studenter vid denna verksamhet. Den som vill ha punsch måste dock kunna uppvisa ett nationskort. 

 

Öppettider

Tyvärr har ärtorna stängt denna termin, välkommen tillbaka i höst! 

Svantes trädgård är vår fina sommarpub som varje sommmar fylls av de studenter som bestämmmer sig för att stanna kvar i Uppasla. För vad kan vara härligare än att sitta under lindarna och avnjuta en kall dryck? Vi har också alltid en gedigen meny för den hungrige och ett varierat dryckesutbud. Utescenen används dessutom flitigt för olika typer av livemusik. 

Öppettider Svantes trädgård

Vardagar hela sommaren 18.00–02.00

Flera gånger på sommaren brukar vi servera härliga Mojitos i trädgården från kl 18.00. Självklart finns det goda alkoholfria Mojitos också. Vi ses i sommar!

Pluggfiket har ett varierat utbud av fika och vi har gott om studieplatser på både bottenplan samt övervåningen. 

Öppettider Pluggfiket

Måndagar 11.00–15.00

Som en del I firandet av vårt 375-årsjubileum, har vi skapat något alldeles extra: vår alldeles egna öl ”Uplands Nation”!  Idén var enkel, vi ville ha en öl som representerar Uplands: en bra öl som alla kan njuta av!

Processen var ett samarbete med Tempel Brygghus där de två erfarna bryggmästarna Arvid Landgren och Johan Holmdahl skapade en exceptionell Pale Ale. Den kan, med Arvids egna ord, beskrivas som “[…] a soft, medium hopped pale ale, medium golden with white head. Notable aromas are citrus, grass, pine and tropical fruits with a bready light malt base”.

 

Att namnge ölen var en utmaning eftersom vi hade många bra alternativ, alla med Uplandsanknytning på sitt sätt. Slutligen bestämde vi oss för att helt enkelt namnge den efter nationen: enkelt, kraftfullt och unikt.

 

Eftersom vi alltid strävar efter att nå en högre standard, försöker vi hålla vårat nationshus – eller, som många av oss känner, vårt hem – så ståtligt som det stått sedan 1809. För att bidra till detta ger vi en del av vinsten till renoveringen av vårt fina hus. Så med varje öl du köper blir också du en liten del av Uplands historia.

 

S:t Larsgatan 11 • 753 11 Uppsala