Föreningar

Uplands nation vill finnas här för alla delar av din studietid! Vi har en mäng föreningar som verkar inom nationen däribland spex  teater, showorkester, damkör, brädspelsförening, idrott och mycket, mycket mer.

 

Nedan finns kontaktinformation till olika delar av Uplands.

Spelföreningen träffas två gånger i veckan och spelar brädspel. Det är ett trevligt gäng som det är lätt att komma in i, kom förbi torsdagar från 18.00 och södagar från 13.00 för öppna spelträffar. 

Wijkmanska Blecket är nationens egen orkester. Alla får vara med och de spelar på många av nationens middagar, samt på andra tillställningar. Om du inte kan spela ett instrument så kommer de att hjälpa till att lära dig, besök deras sida på Facebook för att lära dig mer. 

Discordia är Uplands nations damkör, för att se hur du går med eller hur du anlitar dem för att sjunga på din fest, mejla  info@udkdiscordia.se eller besök deras hemsida!

På Uplands finns det plats för alla, och alla idéer är välkomna. Är du sugen på att starta en förening? Kontakta någon på expeditionen eller mejla 1q@uplandsnation.se.

Ett spex är bland det roligaste du kan hålla på med under din tid i Uppsala, så kom och gör det med oss. Vi söker en rad olika aktiva - allt från skådisar, kostymörer till bandmedlemmar, scenografer och produktionsassistenter. Här finns något för de flesta! Tveka inte att skicka ett email till spex@uplandsnation.se för vidare funderingar och anmäla intresse!

Kulturnämnden finns på nationen för att förse dess medlemmar med kulturella aktiviteter i studentlivet. Vi går på publikrep på Uppsala stadsteater, på gemensamma besök och visningar på olika muséer, åker på hembyggdresa, arrangerar kulturgasken och även andra aktiviteter som vi kan tänkas komma på.


Sugen på att veta mer vad vi har för oss? Skicka mejl till kultur@uplandsnation.se  så får du veta mer!

Nationens biblioteksnämnd ordnar litteraturaftnar ett par gånger varje termin. Fika i vårt mysiga bibliotek, läs och diskutera spännande litteratur med andra personer med liknande intressen. Om du vill vara med, håll utkik efter eventen på facebook eller mejla bibliotekarien på biblo@uplandsnation.se

Genom UNIF ges våra medlemmar möjlighet att idrotta tillsammans med andra studenter!

För att delta måste man vara medlem i en nation samt medlem i Uplands nations Idrottsförening. Vill man bara prova att delta i en aktivetet en gång är det kostnadsfritt. Just nu spelar UNIF badmington varje vecka, men vi vill gärna expandera till fler aktiviteter.